Dzielarka do ciasta DSA Przeznaczona jest do dzielenia luźnych ciast żytnich, mieszanych, cukierniczych na kęsy o masie 150 - 1400g i dozowania do foremek wypiekowych. Podawane następuje w sposób bezpośredni do podstawionej formy lub w opcji zsynchronizowanej za pomocą transportera łańcuchowego przesuwającego formy pod głowicę dzielącą maszyny. System odbioru stanowi inny zespół urządzeń kompatybilny z taktem pracy dzielarki. Dzielarka o tej konstrukcji należy do typu dzielarek z programowanym rytmem pracy i może współpracować w synchronizacji z komorą fermentacyjną oraz piecem tunelowym.
Służą
do objętościowego dzielenia ciast pszennych i mieszanych
pszenno-żytnich, które mogą pracować indywidualnie lub jako element
linii dzieląco-formującej.
Zalety dzielarek tłokowych:
- delikatne oddziaływanie na ciasto
- nie niszczą struktury ciasta
- utrzymanie wagi kęsów ciasta
- programowania ilości i wielkości kęsów
- cicha i płynna praca