Miesiarka z dzieżą wyjezdną służy do miesienia surowców piekarskich w celu sporządzenia ciasta.
- wzmocniony korpus maszyny i podzespołów
-napęd pośredni miesidła (w opcji napęd bezpośredni); możliwość produkcji bardzo sztywnego ciasta- bez uślizgu
- stały moment obrotowy w zakresie obrotów 50 - 230 obr. na min* (w opcji do 340 obr. na min.)
- możliwość przezbrojenia maszyny i zastosowania różnych miesideł (spiralne, płaskie,ramowe)
- wał miesidła i miesidła; wykonane "na dużej flanszy"
- specjalny kształt miesideł; ugniatając zapewnia dokładne wymieszanie,
ugniatanie oraz napowietrzenie ciasta
- korpus miesiarki malowany proszkowo wg. palety RAL dodatkowo pokryty lakierem zabezpieczającym powierzchnie
- miesiarka w pełni kompatybilna ze „starymi“ typami dzież
- osłony,
pokrywy wykonane z stali kwasoodpornej: pokrywa głowicy , - pokrywa
dzieży z kołnierzami uszczelniającymi, klapa rewizyjna *w opcji króciec
zasypu mąki
-oświetlenie LED wnętrza dzieży
- skrzynka sterownicza z stali kwasoodpornej stanowiąca integralną całość z pulpitem HMI
- automatyka oparta na komponentach renomowanych firm.
- sterowanie
miesiarki spełnia wymogi dyrektywy maszynowej z 2012 r. wraz z
późniejszymi zmianami dot. m.in. bezpieczeństwa "safety".
- dotykowy panel HMI
+ panel operatorski, możliwość m.in. wprowadzania do 30 receptur, nadanie np. uprawnień itp.
- możliwość podłączenia miesiarki pod enthernet* daje możliwości
serwisowe/sterowania on-line*konieczne jest podłączenie urządzenia do sieci internetowej
- silnik nąpędu miesidła jednobiegowy w klasie sprawności IE2 i wyżej
- system soft start/stop tj. miękki start, miękki stop
- układ hydrauliczny wyposażony w presostaty elektroniczne oraz stabilizator ciśnienia